Aktualno

UDRUGA DEŠA POZIVA Podrška žrtvama i svjedocima kaznenih djela

Svakog 22. veljače diljem Europe obilježava se Dan žrtava kaznenih djela koja ima za cilj javnost osvijestiti o pravima žrtava kaznenih djela. Na taj dan, prema odredbama Europske komisije u državama članicama se kroz različite kanale i aktivnosti senzibilizira građane o ovoj temi.

DEŠA-Dubrovnik je partner u provedbi nacionalnog programa ‘Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela’, programa kreiranog s ciljem pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima pri županijskim sudovima. Osobe zaposlene u okviru programa kao i volonteri svakim radnim danom od 8 do 16 sati, telefonski, osobnim dolaskom po prethodnom dogovoru pružaju emocionalnu podršku, psihosocijalnu podršku i informiraju žrtvu o svim njenim pravima kroz cijelo trajanje sudskog procesa, a po potrebi i nakon njega.

Volonteri svake godine prolaze kroz različite edukacije usmjerene na usavršavanje kompetencija i znanja kako bi što bolje i profesionalnije radili s tražiteljima podrške.

Žrtve i svjedoci kojima je potrebna pomoć i podrška mogu se javiti putem telefona 020 311 625, e-mail adrese zip@desa-dubrovnik.hr ili osobnim dolaskom od ponedjeljka do petka od 8-16h u prostorije DEŠE-Dubrovnik, Frana Supila 8. Podrška je besplatna i anonimna!

Pročitajte još

Grad obuko svečarsko ruho ususret blagdanu Parca

Dulist

Dom umirovljenika u Gružu gotov do sredine 2021.

Andrea Falkoni Račić

Ana Hrnić nova direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija