Crna kronika

UDARILI IH PO ŠPAGU Dubrovčanin pijan vozio po Gružu, a Korčulanin otokom bez dozvole

UDARILI IH PO ŠPAGU Dubrovčanin pijan vozio po Gružu, a Korčulanin otokom bez dozvole

Prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske za protekli tjedan, najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 25. rujna, 52-godišnjaku koji je tijekom redovne prometne kontrole u Ulici I. G. Kovačića zaustavljen prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 10.300,00 kuna izrečena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u jutarnjim satima 21. rujna zaustavljen u mjestu Žrnovo kada je utvrđeno da kod sebe nema važeću vozačku dozvolu te da upravlja vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Dubrovniku – Stalna služba u Korčuli gdje je kažnjen spomenutom novčanom kaznom i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist