Crna kronika

LOKALIZIRAN POŽAR POVIŠE ZATONA Vatrogasci ostaju dežurati preko noći

LOKALIZIRAN POŽAR POVIŠE ZATONA Vatrogasci ostaju dežurati preko noći

Požar koji se oko 18 sati aktivirao poviše Rožata, ugašen je oko 19.50 sati. Čak 30 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila i dalje se bori s vatrenom stihijom poviše Zatona.

Uzrok požara u oba slučaja je – udar groma, potvrdio nam je zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mljet Mario Dabelić.

22.20
Požar poviše Zatona, na predjelu Mohovo, lokaliziran je u 21.15 sati. U požaru je izgorjelo oko 8 hektara (200×400) borove šume i niskog raslinja. Trenutno se na terenu saniraju rubovi požarišta. Kako bi se otklonila svaka opasnost ponovnog aktiviranja požara, na terenu će tijekom noći ostati dežurati vatrogasci.

20:09
Požar iznad Rožata ugašen je u 19.50. Zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mljet Mario Dabelić istaknuo je za DuList kako je opožarena površina 200×100 niskog raslinja. Sudjelovalo je 18 pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci sa 6 vatrogasnih vozila.

Na požarištu poviše Zatona nalazi se 30 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila. Sudjeluju JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Zaton i DVD Orašac te Državna interventna postrojba Dubrovnik. Kanader i dalje pomaže našim vatrogascima u gašenju požara.

– Na požaru ćemo ostati do daljnjega. U oba slučaja uzroci požara su udari gromova – rekao je Dabelić.

19:50
Čak 21 vatrogasac s 8 vozila izašli su na intervenciju gašenja požara u Zatonu. Sudjeluju JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Zaton i DVD Orašac te Državna interventna postrojba Dubrovnik.

19:26
Pomoć u gašenju iz zraka pruža i kanader. Prema izvješću Hrvatske vatrogasce zajednice, pomoć zračnih snaga zatražena je u 18.40 sati.

U intervenciju je uključena i Državna interventna postrojba Dubrovnik s 9 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila.

Više informacija uskoro.

Foto: Radarska kontrola, Dubrovnik i okolica/Dubrovački vatrogasci/Čitatelji

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist