Natrag
17.2.2019 13:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Udarao sam ga dok je stajao”

25.4.2013 @ 14:14 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

Nakon što je pročitana optužnica, don Ivica Sinanović se izjasnio da nije kriv. Osobno je iznio obranu te objasnio sve okolnosti  nemilog događaja s ciljem da dokaže kako je postupao u nužnoj obrani.

– Nisam kriv. Nisam se prepustio da me ubije. Žao mi je zbog svega, i da sam znao što će se dogoditi, vjerojatno bih otišao iz Župnog dvora – istaknuo je Sinanović.

Ostao je pri svom ranijem iskazu.
– Udarao je i psovao mi 'Četniče ubit ću te, majku ti tvoju!“  Bojao sam se za život. Udarao sam ga dok je stajao kako bi ga onesposobio. Kad je pao pokušao sam mu pomoći, izvadio sam mu jezik da se ne uguši u krvi te sam okrenuo na bok – istaknuo je Sinanović.

Sudski vještak patolog dr. Igor Borić istaknuo je:

– Ukupno uzevši, ozljede koje je zadobio Kraljević, nastale su s 4,5 udaraca jakog intenziteta. Glava je u trenutku udaraca bila u relativnom mirovanju, odnosno na neki način fiksirana – naglasio je Borić koji se pritom nije izjašnjavao o položaju glave i nije mogao isključiti mogućnost da su udarci primljeni na nogama. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana