Natrag
22.3.2019 15:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Učenici uredili okoliš škole i Cavtata

27.4.2012 @ 20:54 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Osnovna škola Cvatat i ove je godine obilježila Drugi projektni dan s temom Uređenje okoliša škole i Cavtata.

Sve u sklopu akcija Zelena čistka i Zeleni korak, u koje je škola uključena. Učenici i razrednici rasporedili su svoje snage te čistili prostore oko škole i kroz Cavtat.

U predvorju škole je u 11 i 30 sati organizirana svečana prezentacija na kojoj su svi učenici predstavili što su istražili, uradili i poduzeli kako bi naš lijepi okoliš učinili još ljepšim. Učenici su ukazivali na štete učinjene u okolišu te aktivnosti koje bi trebalo poduzeti za promicanje kvalitete životnih i radnih uvjeta.

– Učenici su obaviješteni da ćemo do 5. svibnja u okviru akcije Zeleni korak prikupljati stari papir i plastične vrećice za čiji će se otkup pobrinuti Čistoća i Unijapapir d.d., a novac od prikupljenog papira i vrećica dobit će škola. Drugi projektni dan u prirodi smo ostavljali samo eko korake i to nas uistinu uveseljava. Na kraju možemo zaključiti da je makar  jedan dan za okoliš zaista vrijedan,  a mi ćemo se truditi da ih bude još više – javlja Ivana Miletić, knjižničarka.  
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana