Natrag
19.2.2019 16:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Učenici će plaćati neizlazak na maturu

12.1.2013 @ 17:07 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Srednjoškolci će od ove godine trebati dobro paziti da izađu na sve prijavljene ispite državne mature.

Jer, ukoliko se predomisle po pitanju nekog izbornog predmeta, a isti ne odjave 20 dana prije termina ispita morat će platiti 'kaznu'. Riječ je o iznosu od 175 kuna za troškove ispita. No, to nije jedina novost koja po pitanju državne mature očekuje srednjoškolce.

Naime, prema pisanju Večernjeg lista, maturanti do kraja ovog mjeseca moraju prijaviti ispite državne mature. Imaju, kao i dosad, tri obvezna premeta (hrvatski jezik, matematika strani jezik), s tim da je udovoljen zahtjev učenika i roditelja da se hrvatski i matematika ne polažu dan za danom.

Ljetni ispitni rok počinje 21. svibnja polaganjem likovne umjetnosti i informatike, dok je pisanje eseja iz hrvatskog planiran za 27. svibnja. Drugi dio testa iz hrvatskog jezika polaže se 28. svibnja, a matematiku će maturanti polagati 3. lipnja.

Ako se posumnja da je netko prepisivao, taj će test pisati ponovno u samom Centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana