Aktualno

UBER ZABRANJEN U BEČU Izađu li na ulicu kazna 100 tisuća eura!

Trgovački sud u Beču privremeno je onemogućio rad servisa za prijevoz Uber na području austrijske prijestolnice nakon što je lokalno taksi udruženje ‘Taxi 40100’ uspješno podnijelo tužbu.

U priopćenju udruženja ‘Taxi 40100’ ističe se kako je sud podržao stav kako Uber svojim radom krši odredbe grada Beča o taksi prijevozu, a ukoliko na bilo kakav način prekrši odluku suda bit će novčano kažnjen i do 100 tisuća eura, piše austrijski Heute.

Otkad je 2011. ‘preselio’ iz SAD-a u Europu Uber zbog definicije svog poslovanja upada u probleme u brojnim državama i gradovima, koji ih ili zabranjuju ili žestoko ograničavaju. Dok u Uberu smatraju da su tek digitalni servis, u državama članicama EU prevladava stav da je riječ o tvrtci za obavljanje prijevoza putnika, što je u prosincu 2017. godine utvrdio i Europski sud pravde.

Opširnije o zabrani u Beču možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

MIROSLAV ŠKORO ZA DULIST Otkad sam objavio kandidaturu, vade mi utrobu na stol

Maria Prkut

ZBOG RADOVA ‘Šestica’ mijenja smjer, evo kuda će prometovati

Dulist

DONOSIMO POPIS Oni su dobili zimske kućice!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija