Koronavirus u Hrvatskoj

U ŽUPANIJI Najmlađa osoba zaražena koronavirusom ima 15 godina, najstarija 77

U ŽUPANIJI Najmlađa osoba zaražena koronavirusom ima 15 godina, najstarija 77

Dubrovačko-neretvanska županija u utorak je zabilježila pet novih slučajeva zaraze koronavirusom te time broji 39 zaraženih osoba. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić istaknuo je da najveći broj zaraženih dolazi s područja Konavala, čak njih 16.

-Dok je ukupno 15 zaraženih osoba s prebivalištem u Dubrovniku. U Trpnju ih je pet zaraženo, u Župi dvije osobe, dok je u Veloj Luci jedna osoba zaražena koronavirusom. Po spolu, podjednako je zaraženo muških i ženskih osoba. Prosječna dob je 52 godine, a najviše zaraženih ima u dobnoj skupini od 50-59 godina. Najmlađa zaražena osoba ima 15 godina, a najstarija 77 godina – rekao je Lakić. Već je prethodno naveo kako je od 5 novozaraženih, četvero iz jedne obitelji iz Trpnja koji su bili u samoizolaciji, a kontakti su kontakata iz Zračne luke Dubrovnik. Inače, od ukupnog broja potvrđenih pacijenata, sa Zračnom lukom ih je povezano više od polovice.

-S područja Konavala ih ima 16, plus navedeni iz Trpnja. Dakle, ima ih više od pola koji su povezani sa Zračnom lukom – naglasio je Lakić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist