Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji četiri nova slučaja zaraze, u Hrvatskoj 190, preminule tri osobe

U županiji četiri nova slučaja zaraze, u Hrvatskoj 190, preminule tri osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške osobe iz Dubrovnika (za jednu utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj osobi iz Metkovića (utvrđena epidemiološka veza) te jednoj ženskoj osobi iz Blata.

Izliječeno je pet osoba – dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Metkovića, Konavala i Župe dubrovačke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 927 uzoraka.

U samoizolaciji je 350 osoba, a u posljednja 24 sata nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Prema izvješću Nacionalnog stožera u posljednja 24 sata zabilježeno je 190 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1316. Među njima je 280 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta.

Tri osobe su preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16197 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 272 preminulo, ukupno se oporavilo 14609 osoba, od toga 204 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 9372 osobe. Do danas je ukupno testirano 292 969 osoba, od toga 3945 u posljednja 24 sata.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist