Natrag
18.2.2019 11:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

U županiji 16.000 zahtjeva za legalizaciju

19.7.2013 @ 11:37 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Vijećnik Mato Franković (HDZ) postavio je pitanje o broju zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

– Zaprimili smo veliki broj zahtjeva za legalizaciju objekata, oko 16 000 zahtjeva, to je vekliko opterećenje za naš odjel. Mi smo i preporučili svima da podnesu zahtjeve i bez kompletne dokumentacije jer je to bilo moguće. Imamo problem, moramo angažirati više ljudi za rješavanje predmeta – odgovorio je župan Nikola Dobroslavić.

– Županija ima obvezu pridržavat se Zakona o plaćama jedinica lokalne i regionalne samouprave, i zatražili smo od Ministarstva finanacija da se dopusti da se sredstva ubrana od naknade koja se uplačuje prilikom podnošenje zahtjeva za legalizaciju, da se upotrijebe za plaće djelatnika. Nadam se da će to prihvatiti. Inače mogli bi koristiti samo 20 posto tih prihoda za plaće. Uponedjeljka imamo sastanak sa ministricom Mrak Taritaš i nadamo se njoj podršci- odgovorio je župan Nikola Dobroslavić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana