Natrag
21.2.2019 03:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Zagrebu predstavljena knjiga “Mudrost”

14.3.2013 @ 14:39 Mia Njavro Kultura
3;3

Podijelite:

Predstavljanje prve knjige iz trilogije "Povijest slobodnog zidarstva" autora Branka Šomena u Hrvatskoj održano je 13. ožujka u Profil Mozaik Megastoreu.

Na predstavljanju knjige uz autora su govorili prof. dr.sc. Zlata Živaković-Kerže, prof.dr.sc. Tvrtko Jakovina i urednik Stjepan Ravić.
Povijest slobodnog zidarstva zamišljena je kao trilogija (Mudrost, Snaga, Ljepota) koja otkriva razvoj slobodnozidarske misli u Europi i posebno u Hrvatskoj.

Knjiga završava s dilemama na pragu Dugoga svjetskog rata. Druga knjiga Snaga posvećena je razdoblju od 1941. do današnjih dana. Treća knjiga Ljepota popis je 1800 mrtvih hrvatskih slobodnih zidara, svojevrstan, jedinstven leksikon Hrvata koji su bili ne samo članovi loža nego i stupovi političkog, gospodarskog i kulturnog života u našim krajevima.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana