Natrag
19.4.2019 09:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Zagrebu – konstruktivno

17.1.2012 @ 16:51 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Delegacija Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Vlahušićem boravi danas u Zagrebu.

O Vlahušićevom sastanku s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić te njenim zamjenikom Berislavom Šipušem i pomoćnikom za kulturnu baštinu Zlatkom Uzelcem odmah su iz gradske uprave izvijestili priopćenjem.

Sastanak je bio izrazito konstruktivan, navodi Mario Tevšić, viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika, te dodaje kako je ministrica Zlatar Violić istaknula nezaobilaznu ulogu Dubrovnika na hrvatskoj kulturnoj sceni te njegov značaj u politikama Ministarstva kulture.

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je pak kako Dubrovnik, obzirom na svoj značaj, može biti idealan uzor, koji će prvi početi primjenjivati reformirani odnos prema održivom razvoju kulture i kulturnih dobara.
Glavne tema sastanka bile su jačanje uloge Zavoda za obnovu Dubrovnika te korištenje, upravljanje i naplata ulaznica za muzeje, zidine i druge kulturno-spomeničke znamenitosti u Dubrovniku.

Govorilo se, piše Tevšić, i o suradnji na projektima obnove Lazareta, obnove i opremanja Državnog arhiva, ali i zajedničkoj organizaciji kulturnih događanja najviše razine. Na kraju je zaključeno kako će Grad Dubrovnik i Ministarstvo nastaviti iznimno plodnu suradnju, a u budućnosti se može očekivati uspješno provođenje projekata u kulturi od iznimnog značaja za Dubrovnik i Hrvatsku.

Uz gradonačelnika, Zagreb su pohodili njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić te pročelnica Upravnog odjela za kulturu Ana Hilje Čagalj.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana