Aktualno

U Zagrebu – konstruktivno

U Zagrebu - konstruktivno

Delegacija Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Vlahušićem boravi danas u Zagrebu.

O Vlahušićevom sastanku s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić te njenim zamjenikom Berislavom Šipušem i pomoćnikom za kulturnu baštinu Zlatkom Uzelcem odmah su iz gradske uprave izvijestili priopćenjem.

Sastanak je bio izrazito konstruktivan, navodi Mario Tevšić, viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika, te dodaje kako je ministrica Zlatar Violić istaknula nezaobilaznu ulogu Dubrovnika na hrvatskoj kulturnoj sceni te njegov značaj u politikama Ministarstva kulture.

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je pak kako Dubrovnik, obzirom na svoj značaj, može biti idealan uzor, koji će prvi početi primjenjivati reformirani odnos prema održivom razvoju kulture i kulturnih dobara.
Glavne tema sastanka bile su jačanje uloge Zavoda za obnovu Dubrovnika te korištenje, upravljanje i naplata ulaznica za muzeje, zidine i druge kulturno-spomeničke znamenitosti u Dubrovniku.

Govorilo se, piše Tevšić, i o suradnji na projektima obnove Lazareta, obnove i opremanja Državnog arhiva, ali i zajedničkoj organizaciji kulturnih događanja najviše razine. Na kraju je zaključeno kako će Grad Dubrovnik i Ministarstvo nastaviti iznimno plodnu suradnju, a u budućnosti se može očekivati uspješno provođenje projekata u kulturi od iznimnog značaja za Dubrovnik i Hrvatsku.

Uz gradonačelnika, Zagreb su pohodili njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić te pročelnica Upravnog odjela za kulturu Ana Hilje Čagalj.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist