Sport

BARCELONI KUP KRALJA Dubrovčanin zakucao pobjednički koš

BARCELONI KUP KRALJA Dubrovčanin zakucao pobjednički koš

Košarkaši Barcelone osvajači su španjolskog košarkaškog Kupa, a u finalu su bili bolji od madridskog Reala sa 94:93 nakon produžetka. 

Prava košarkaška poslastica odigrana je u finalu španjolskog Kupa, utakmica kakva priliči dvoboju takvog značaja. U konačnici je do tijesne pobjede, nakon brojnih preokreta i zanimljivih situacija, do pobjede stigla Barcelona koja je slavila sa 94:93, piše Sportnet.hr

Utakmica je odigrana u viskom intenzitetu, bilo je tu i dosta nervoze oko sudačkih odluka u završnici, no pobjeda je ipak otišla Kataloncima kojima je pobjedu donio Ante Tomić ubačajem u posljednjoj sekundi. Tako su obranili naslov od prošle godine.

Rezultat je na poluvremenu bio izjednačen (35:35), da bi odličnu treću četvrtinu odigrao Real te uoči posljednje četvrtine imao lijepih 14 koševa prednosti (60:46). Međutim, Barcelona se ne predaje i vrlo brzo sustiže zaostatak, da bi četiri sekunde prije kraja Victor Claver zabio slobodno bacanje za vodstvo katalonske momčadi 77:75. Na drugoj strani uzvratio je Sergio Llull i donio Realu dodatnih pet minuta.

Činilo se da je Barcelona prelomila susret 21 sekundu prije kraja produžetka kada je Chris Singleton pogodio za 92:87. No, na drugoj strani tricu pogađa Anthony Randolph, a zatim Jaycee Carroll pogađa uz dodatno slobodno bacanje za vodstvo Madriđana 93:92. Ipak, katalonskoj momčadi ukazao se Tomić i zabio sekundu prije kraja, pokušao je Llull zatim s centra, no centimetri su ga dijelili od ubačaja.

Tomić je susret zaključio s 14 koševa (7/11 za dva), sedam skokova i dvije asistencije za nešto manje od 28 minuta na terenu. Barcelonu je predvodio Thomas Heurtel s 22 koša i šest asistencija.

Facundo Campazzo s 19 koševa i pet asistencija predvodio je Real, Anthony Randolph dodao je 16 poena i sedam skokova.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist