Hrvatska

U UTORAK Nema nastave u cijeloj Hrvatskoj!

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec najavio je da se štrajk prosvjetara nastavlja u utorak te da tad nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj.

-U utorak se štrajka u svim županijama. U ponedjeljak ćemo štrajk preskočiti zbog pijeteta prema svim žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata. Taj dan odlučili smo biti tihi te ćemo se posvetiti onima koji su zaslužni za našu domovinu i zapaliti svijeću u zbornicama – pojasnio je.

Najavio je kako će se u ponedjeljak održati sastanak sindikata na kojem će se dogovoriti o daljnjim koracima o čemu će izvijestiti javnost na konferenciji za medije u podne, prenosi Dnevnik.hr.

Potvrdio je da je zbog štrajka moguće pomicanje datuma državne mature.

-Nijedan datum nije uklesan u kamenu, ali cijela nastavna godina će završiti u redu. Vlada je ta koja može ograničiti broj sati i količinu znanja koja treba biti prenesena djeci. Sindikati nisu kočničari, već Vlada – rekao je.

Tvrdi kako će država morati platiti dane koje su provedeni u štrajku.

-Oni jedino moraju odlučiti hoće li to platiti normalno ili dvostruko – poručuje Mihalinec.

O mogućem uvođenju radne obveze, Mihalinec je kazao kako se o tome može raspravljati jedino u slučaju ratne opasnosti te ne vjeruje da će se to dogoditi.

Pročitajte još

U 2019. godini kategorizirano 56 novih hotela, kampova i marina, od kojih jedna u Dubrovniku

Dulist

Inflacija u prošloj godini najniža od 2016.

Dulist

JAVNI POZIV NA PROLJEĆE Uskoro kreće energetska obnova obiteljskih kuća

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija