Hrvatska

U UTORAK Nema nastave u cijeloj Hrvatskoj!

U UTORAK Nema nastave u cijeloj Hrvatskoj!

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec najavio je da se štrajk prosvjetara nastavlja u utorak te da tad nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj.

-U utorak se štrajka u svim županijama. U ponedjeljak ćemo štrajk preskočiti zbog pijeteta prema svim žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata. Taj dan odlučili smo biti tihi te ćemo se posvetiti onima koji su zaslužni za našu domovinu i zapaliti svijeću u zbornicama – pojasnio je.

Najavio je kako će se u ponedjeljak održati sastanak sindikata na kojem će se dogovoriti o daljnjim koracima o čemu će izvijestiti javnost na konferenciji za medije u podne, prenosi Dnevnik.hr.

Potvrdio je da je zbog štrajka moguće pomicanje datuma državne mature.

-Nijedan datum nije uklesan u kamenu, ali cijela nastavna godina će završiti u redu. Vlada je ta koja može ograničiti broj sati i količinu znanja koja treba biti prenesena djeci. Sindikati nisu kočničari, već Vlada – rekao je.

Tvrdi kako će država morati platiti dane koje su provedeni u štrajku.

-Oni jedino moraju odlučiti hoće li to platiti normalno ili dvostruko – poručuje Mihalinec.

O mogućem uvođenju radne obveze, Mihalinec je kazao kako se o tome može raspravljati jedino u slučaju ratne opasnosti te ne vjeruje da će se to dogoditi.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist