Grad

U utorak će se znati konačni izgled 93 milijuna eura vrijednog terminala u Gružu

U utorak će se znati konačni izgled 93 milijuna eura vrijednog terminala u Gružu

Međunarodni žiri će sutra izabrati rješenje za izgled budućeg terminala u Gružu. Najavio je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Dubrovnika, Andro Vlahušić.
-Pristiglo je 20 rješenja, suženo je na deset radova, a sutra će biti izabrano jedno rješenje, odnosno izgled budućeg terminala u Gružu – rekao je Vlahušić.
Inače, terminal bi trebao graditi francusko-turski kozorcij Dubrovnik International Cruise Port Investment. U njegovom sastavu su francuska grupa Bouygues Batiment International, kojoj je osnovni posao građevinarstvo, te turska grupa Global Liman Isletmeleri A.S., specijalizirana za razvoj i upravljanje cruise i trgovačkim lukama.
Budući bi koncesionar prostor u Luci Gruž trebao dobiti na 40 godina, s tim da neće samo gospodariti tim prostorom, već će ga najprije trebati i izgraditi, a investicija se procjenjuje na 93 milijuna eura. Na obuhvatu od oko 25 tisuća metara četvornih bit će smješten terminal za brodove na kružnim putovanjima, shopping centar, prostor za parking 700-tinjak vozila te novi kolodvor. Vrijednost koncesije procjenjuje se na oko 750 milijuna eura. Gradnja bi trebala početi koncem ove godine. a realno je za očekivati da luka u punoj funkciji bude 2019. godine.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist