Vaše vijesti

U Ulici Miha Pracata skroz odlomljen skalin, razlog su prekrcani karići i nemar

U Ulici Miha Pracata skroz odlomljen skalin, razlog su prekrcani karići i nemar

U prilogu Vam šaljem slike skalina u ulici Miha Pracata u povijesnoj jezgri. Kroz ulicu se svakodnevno, više puta dnevno vozi specijalni karić koji može ići i po skalinima – piše zabrinuti čitatelj i stanovnik Grada, koji je uz svoj osvrt poslao i nekoliko fotografija koje itekako potkrepljuju priču.

Prenosimo njegov apel u cijelosti:

Problem je sto se taj karić nakrca robom (uglavnom pićem) i vozi sve do kafića na Buži. Radi se o težinama od možda i jedne tone.

Zbog te težine već je nastradalo više skalina u navedenoj ulici, a ovaj što je slikan je skroz odlomljen. Sigurno bi se do Buže našlo još dosta oštećenja. Kamena ploča skalina se potpuno izvalila iz skalina te ukoliko se stane nogom moguće je da neka starija osoba ili dijete i nastrada. Također, navedeni skalin neće izdržati još dva dana.

Stvarno je sramota na koji se način odnose prema našem Gradu stoga molim Vas da Konzervatorskom odjelu skrenete pažnju na ono što im je posao. Njihov posao je čuvanje našeg prije predivnog grada, a ne okretanje glave da krkani rade sto ih volja.

Nadam se da ćete ovu vijest objaviti kako bi se pokrenuli potrebni koraci zaštite našeg jadnog predivnog silovanog Grada kao i da se poprave mnoga oštećenja po Gradu od masovnog turizma – zaključuje čitatelj.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist