Zanimljivosti

U TUP-u počinje s radom Muzej crvene povijesti

Muzej crvene povijesti, koji jedinstvenim interaktivnim pristupom prikazuje svakodnevni život u Hrvatskoj pod jugoslavenskim režimom, započinje s radom u tvornici TUP 20. travnja 2019. Tim povodom za sve posjetitelje je od 9 sati ujutro organiziran dan otvorenih vrata.

Kako se navodi u priopćenju za medije, osnivački tim, sastavljen od mladih, perspektivnih i kreativnih Dubrovčana, poziva sve sugrađane na svojevrsnu ‘šetnju kroz vrijeme’, kroz skoro 50 godina hrvatskog socijalizma.

-Možemo reći kako je ovaj projekt nastao iz više razloga. Iz želje povjesničara za otkrivanjem i prikazivanjem povijesti koja se našoj generaciji često prenosila uz određene konotacije, iz želje mladih za stvaranje novog, odnosno proširivanje lokalnog kulturnog sadržaja, iz želje dizajnera i arhitekata o prenamjeni industrijskih postrojenja u umjetničko kulturne centre, iz želje sugrađana za ukidanjem kulturno umjetničkog monopola stare gradske jezgre… Premda je samo nekolicina nas započela s ovim projektom, konačni rezultat ne bi bio ostvaren bez pomoći velikog broja građana Dubrovnika koji su nas podržali, ali treba naglasiti kako su nam podršku pružili iz svih krajeva Hrvatske. Zato pozivamo sve naše sugrađane da ove subote dođu na dan otvorenih vrata Muzeja crvene povijesti, zabave se u istraživanju prošlosti, možda saznaju nešto što nisu znali i da podijele s nama njihove iskrene dojmove – rekao je jedan od osnivača, Nino Glavinić.

Pročitajte još

Prošetajte Gradom uz renesansnu, baroknu i klapsku pjesmu

Dulist

PRIJAVITE SE! Besplatno tematsko vođenje renesansnim Dubrovnikom

Dulist

CRTICA IZ POVIJESTI Kako se gradio Stari škar u gruškom zaljevu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija