Natrag
20.4.2019 02:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

U tri godine izgubili 250 000 radnih mjesta

24.3.2012 @ 21:04 Baldo Marunčić Aktualno
1;1

Podijelite:

Karakteristika Hrvatske je da je gospodarstvo stalo. I kada se pokrene, a pokrenut će se u drugoj polovici ove godine, trebat ćemo barem još šest mjeseci da vidimo stvarni pad nezaposlenosti

– rekao je to, predstavljajući u središtu Zagreba projekt zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.
 
Također je kazao kako je Hrvatska u zadnje tri i pol godine izgubila 250 tisuća radnih mjesta, a što je dovelo do rekordne nezaposlenosti.
 
Naime, nakon što je potpredsjednik Vlade Čačić u petak navečer obznanio da nas čeka još gore stanje od ovog u kojem se sada nalazimo, ministar rada Mrsić kazao je da je naše gospodarstvo stalo i da još mjesecima nećemo znati koliko smo duboko potonuli, prenosi Media servis.

Na predstavljanju projekata bili su i predsjednik Ivo Josipović te ministrica Milanka Opačić.
– Ovakvi projekti apsolutno mogu pomoći. U njih je uložen velik trud Vlade i ministarstava i nevladinog sektora, no ovdje ima jako puno posla. Slijedi velika bitka za europske fondove i otvaranje radnih mjesta – rekao je predsjednik.

Podsjetimo, u petak navečer potpredsjednik Vlade Radimir Čačić obznanio je u središnjem Dnevniku HTV-a da nas čeka još gore stanje od ovog u kojem se sada nalazimo. Naime, Čačić je najavio kako će gospodarstvo u travnju dosegnuti dno. Nakon toga, kazao je Čačić, kreću investicijski projekti i gospodarstvo će polako izlaziti iz depresije.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana