Aktualno

U tri godine izgubili 250 000 radnih mjesta

U tri godine izgubili 250 000 radnih mjesta

Karakteristika Hrvatske je da je gospodarstvo stalo. I kada se pokrene, a pokrenut će se u drugoj polovici ove godine, trebat ćemo barem još šest mjeseci da vidimo stvarni pad nezaposlenosti

– rekao je to, predstavljajući u središtu Zagreba projekt zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.
 
Također je kazao kako je Hrvatska u zadnje tri i pol godine izgubila 250 tisuća radnih mjesta, a što je dovelo do rekordne nezaposlenosti.
 
Naime, nakon što je potpredsjednik Vlade Čačić u petak navečer obznanio da nas čeka još gore stanje od ovog u kojem se sada nalazimo, ministar rada Mrsić kazao je da je naše gospodarstvo stalo i da još mjesecima nećemo znati koliko smo duboko potonuli, prenosi Media servis.

Na predstavljanju projekata bili su i predsjednik Ivo Josipović te ministrica Milanka Opačić.
– Ovakvi projekti apsolutno mogu pomoći. U njih je uložen velik trud Vlade i ministarstava i nevladinog sektora, no ovdje ima jako puno posla. Slijedi velika bitka za europske fondove i otvaranje radnih mjesta – rekao je predsjednik.

Podsjetimo, u petak navečer potpredsjednik Vlade Radimir Čačić obznanio je u središnjem Dnevniku HTV-a da nas čeka još gore stanje od ovog u kojem se sada nalazimo. Naime, Čačić je najavio kako će gospodarstvo u travnju dosegnuti dno. Nakon toga, kazao je Čačić, kreću investicijski projekti i gospodarstvo će polako izlaziti iz depresije.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist