Zanimljivosti

U travnju manje gostiju nego lani

Tijekom travnja 2013. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije, ostvaren je manji promet nego u travnju prošle godine.

Ostvaren je tako promet od 63.178 dolazaka i 187.874 noćenja, odnosno 4 posto manje dolazaka i 10 posto manje noćenja nego u istom periodu 2012.

Od početka godine do kraja travnja registrirano je 103.629 dolazaka i 309.689 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 2 posto, a u noćenjima pad od 1 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 9 posto više noćenja, a strani 3 posto manje noćenja nego 2012. godine.

Domaći turisti su ostvarili najviše noćenja, zatim slijede turisti iz Francuske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, SAD-a, Japana, Finske, Poljske…

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 243.899 noćenja uz pad od 7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
 

Pročitajte još

Videoserijal nadbiskupa Želimira Pulića o Ivanu Pavlu II, počasnom građaninu Grada Dubrovnika

Dulist

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija