Zanimljivosti

U travnju manje gostiju nego lani

Tijekom travnja 2013. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije, ostvaren je manji promet nego u travnju prošle godine.

Ostvaren je tako promet od 63.178 dolazaka i 187.874 noćenja, odnosno 4 posto manje dolazaka i 10 posto manje noćenja nego u istom periodu 2012.

Od početka godine do kraja travnja registrirano je 103.629 dolazaka i 309.689 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 2 posto, a u noćenjima pad od 1 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 9 posto više noćenja, a strani 3 posto manje noćenja nego 2012. godine.

Domaći turisti su ostvarili najviše noćenja, zatim slijede turisti iz Francuske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, SAD-a, Japana, Finske, Poljske…

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 243.899 noćenja uz pad od 7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
 

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija