Grad

U TIJEKU OPSEŽNA REKONSTRUKCIJA Gradonačelnik obišao radove na vrtiću u Mokošici

Radovi na rekonstrukciji objekta u Mokošici, kojeg je Grad Dubrovnik za potrebe vrtića unajmio na 10 godina, napreduju predviđenim tempom.

Gradilište je obišao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković s pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđanom Todorovskim, koji vodi ovaj projekt.

Trenutačno su u tijeku opsežni radovi unutarnje rekonstrukcije prostora, koji će nakon funkcionalne adaptacije imati kapacitet za smještaj tri vrtićke i jedne jasličke grupe, uz zadovoljenje svih pedagoških standarda.

U prizemlju zgrade smjestit će se jaslička skupina s pripadajućim sanitarijama i garderobom te blagovaonica s priručnom kuhinjom i prostorom za osoblje. Na katu su predviđene dvije vrtićke skupine sa zajedničkim prostorom sanitarija i garderobe, a u potkrovlju još jedna vrtićka skupina, također sa zasebnom garderobom i sanitarijama.

Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadratnih.

Jedna od pomoćnih građevina će se adaptirati u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište, a vanjski će prostori biti prilagođeni za dječju igru na otvorenom. Ukupna investicija vrijedna je dva milijuna kuna.

Radovi bi trebali biti završeni u prvoj polovici iduće godine, a Grad je osigurao sredstva i za opremanje vrtića. Otvaranjem ovog prostora ostvarit će se bolji uvjeti za rad Dječjih vrtića Dubrovnik.

Nekretnina je, podsjetimo, predmet ugovora o najmu sklopljenog na razdoblje od 10 godina između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga čijim sklapanjem su se stekli preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice.

Pročitajte još

Preko kamera pratite uživo stanje na gradskim prometnicama!

Dulist

Saniran asfaltni zastor u Ulici od Gaja

Dulist

U tijeku javna nabava za obnovu judo dvorane u Mokošici

Dulist