Županija

U tijeku javni poziv za dodjelu oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 4. ožujka objavilo je, po 13. put, Javni poziv za dodjelu oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ 2019. Dodjela oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ utemeljena je u Zakonu o otocima (Narodne novine, br. 116/2018.), a procedura dodjele i korištenja je propisana Pravilnikom o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom ‘Hrvatski otočni proizvod’ (Narodne novine, br. 47/07.).

Oznaka ‘Hrvatski otočni proizvod’ može se dodijeliti za proizvode koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije, koje proizvode otočni proizvođači sa sjedištem na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Projekt ‘Hrvatski otočni proizvod’ je pokrenut 2007. godine s namjerom poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda, a do sada je oznaku HOP dobilo 297 proizvođača, od kojih 26 ekoproizvođača, 28 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla i osam proizvođača s oznakom izvornosti, za 971 proizvod i proizvodnu liniju s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin) i poluotoka Pelješca.

Javni poziv za dodjelu oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ nalazi se OVDJE i otvoren je do 8. travnja 2019. godine.

Pročitajte još

ŠESTO ISPITIVANJE More na pet plaža nije izvrsne kakvoće

Dulist

DOBROSLAVIĆ ČESTITAO PLIVAČIMA JUGA ‘Učinili ste nas ponosnima’

Dulist

ŽUPANIJA OSIGURALA 2,4 MILIJUNA KUNA Radni materijali i ove godine besplatni osnovnoškolcima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija