Županija

U tijeku javni poziv za dodjelu oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 4. ožujka objavilo je, po 13. put, Javni poziv za dodjelu oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ 2019. Dodjela oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ utemeljena je u Zakonu o otocima (Narodne novine, br. 116/2018.), a procedura dodjele i korištenja je propisana Pravilnikom o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom ‘Hrvatski otočni proizvod’ (Narodne novine, br. 47/07.).

Oznaka ‘Hrvatski otočni proizvod’ može se dodijeliti za proizvode koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije, koje proizvode otočni proizvođači sa sjedištem na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Projekt ‘Hrvatski otočni proizvod’ je pokrenut 2007. godine s namjerom poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda, a do sada je oznaku HOP dobilo 297 proizvođača, od kojih 26 ekoproizvođača, 28 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla i osam proizvođača s oznakom izvornosti, za 971 proizvod i proizvodnu liniju s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin) i poluotoka Pelješca.

Javni poziv za dodjelu oznake ‘Hrvatski otočni proizvod’ nalazi se OVDJE i otvoren je do 8. travnja 2019. godine.

Pročitajte još

Proslava Feste sv. Vlaha i ove godine u Bruxellesu

Dulist

Biskup mons. Uzinić blagoslovio zgradu Općine Konavle i njene djelatnike

Dulist

Poduzetnički inkubator u Pločama očekuje prve stanare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija