Natrag
24.6.2018 04:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

U TALLINNU Župan Dobroslavić na sastanku Predsjedništva Europskog odbora regija

2.9.2017 @ 8:56 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić na sastanku Predsjedništva Europskog odbora regija u Tallinnu
Predsjedništvo Odbora regija raspravlja o zaključcima pariškog sporazuma kojim se od gradova i regija očekuje da ojačaju svoje djelovanje vezano za smanjenje emisija stakleničkih plinova te izrade otpornost na štetne učinke klimatskih promjena.

Dogovara se akcijski plan između Odbora regija i Klimatskog saveza europskih gradova kojim se želi dodatno osnažiti suradnja na području klimatske i energetske politike Europske unije, te uključivanje u međunarodne pregovore o klimi kao i razmjenu mišljenje između lokalnih i regionalnih vlasti te europskih donositelja odluka.

Sastanak se održava u Tallinnu, glavnom gradu Estonije koja trenutno predsjedava Vijećem Europske unije u tročlanoj skupini uz Bugarsku i Austriju. Kao ključni prioritet svog programa predsjedanja, estonsko predsjedništvo postavlja rad na uspostavi digitalne Europe te poticanju tehnološkog napretka što je također jedna od tema današnjeg sastanka.

Ističe se da inovacije mogu nastati na svim razinama te da svatko može preuzeti vodstvo na tom području, stoga se nastoji pomoći lokalnim i regionalnim vlastima u izgradnji kapaciteta za inovacije i usmjeravanje procesa promjena. Inovacije u javnom sektoru potiču istovremeno digitalna revolucija i snažna potražnja javnosti te u okviru ove teme članovi Odbora regija razmjenjuju stajališta s predstavnicima europskih institucija i vodećim stručnjacima o ulozi Europske unije u podupiranju inovacija u javnom sektoru.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana