Natrag
17.1.2019 07:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

U SVETOJ KLARI Predavanje o korčulanskoj sakralnoj baštini

27.4.2018 @ 6:41 Dulist Kultura

Podijelite:

‘Sakralna baština grada Korčule i osvrt na monografiju ‘Opatska riznica, katedrala i crkve grada Korčule’ (2014.)’ naslov je predavanja koje će se održati u danas 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II..

Uz power point prezentacije predavanje će održati doc. dr. sc. Damir Tulić i prof dr. sc. Nina Kudiš s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a organizator predavanja je Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

-Prilika je ovo da se dubrovačka javnost detaljnije upozna s nekim pojedinostima iz bogate baštine nekadašnje Korčulanske biskupije, ali i da od samih autora sazna nešto o vrijednoj i bogato ilustriranoj znanstvenoj monografiji u kojoj je ta baština po prvi put na jednome mjestu predstavljena – ističu organizatori.

Znanstvena monografija ‘Opatska riznica, katedrala i crkve grada Korčule’ objavljena je 2014. godine u nakladi Župnog ureda Korčula, a autori su Damir Tulić i Nina Kudiš.

Monografija je dobila godišnju nagradu ‘Radovan Ivančević’ za 2014. koju dodjeljuje Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana