Natrag
15.12.2018 14:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Sustjepanu se izlila nafta?

16.8.2012 @ 7:53 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Eko omblići nastavljaju sa upozoravanjem javnosti na moguće ekološke i komunalne probleme u našem Gradu.

Ovoga puta upozoravaju na smrad nafte kod Sustjepana, o čemu su već obavijestili i Centar 112, i traže da se ispita je li se kojim slučajem nafta izlila u rijeku.

– Ovo ne bi bilo prvi put da se nafta izlijeva u rijeku budući je u blizini Inina crpka za brodice i koče. Napominjemo da se u posljednje vrijeme privezalo na  lijevu obalu  Omble (a i desna nema reda), previše starih brodova, brodica, koča. Primjerice brod Brač koji se  godinama raspada na predjelu Suha dolina ispod Sustjepana, pa zatim do njega  privezan stari brod Zaton  i  tegljač, a prostor  od Sutjepana do ex Schella  sada Autoservisa  pretvorio se u "divlju" teretnu luku – ističu te dodaju kako je žalosno što se čini od Rijeke dubrovačke.

– Pozvali smo  prije mjesec i pol dana Inspekcijiske službe Ministarstva okoliša da vide što se čini od  zastićenog krajolika Rijeke dubrovačke..Valjda  će doći po završetku godišnjeg odmora! – napominju Eko-omblići. Također su se osvrnuli i na ostale probleme u Rijeci dubrovačkoj.

– Iako smo puno puta upozoravali putem medija  da se jedrilice ne bi smjele  sidriti na sred  Rijeke dubrovačke dok čekaju vez u ACI Marini,  naši apeli nisu se uvažavali a evo prošlu nedjelju kada je gorila Mokošica te jedrilice, kojih je bilo preko 10, itekako su otežavale gašenje kanaderima. pa su morali po vodu kod Dakse. Sigurno bi manje raslinja izgorilo da se davno uveo red!

Prije 2 dana kada su Eko-Omblići putovali gradskim autobus na kratki ekološko – edukativni izlet u Grad uz Međunarodni dan mladih, opazili su  točno u 09,45 sati kako žuti kamion baca neke bijele velike ploče i šut na predjelu ispod Pobrežja odnosno na onom divljem odlagalištu koje bi trebalo biti pod nadzorom kamera. Sramota što se čini i da se ovaj ekocid ne moze zaustaviti – zaključuju Eko-omblići. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana