Sport

U subotu prvenstvo Županije u judu

U subotu prvenstvo Županije u judu

U Dubrovniku se u subotu, 11. svibnja u organizaciji Judo kluba Dubrovnik 1966. održava 4. Otvoreno prvenstvo Dubrovačko-neretvanske u judu.

U sportskoj dvorani u Gospinom polju očekuje se oko 120 judoka, koji će se natjecati u težinskim kategorijama u četiri uzrasta: djeca do 10 godina (2004./2005.), mlađi dječaci i djevojčice (2002./2003.), dječaci i djevojčice (2000./2001.) i mlađi kadeti i kadetkinje (1998./1999.).

Svečano otvaranje natjecanja i eliminacijske borbe zaključno s trećim mjestom održat će se od 10.30 sati, a potom i finalne borbe te proglašenje pobjednika po kategorijama.

Turnir će se održati po KOO sustavu s dvostrukim repasažem prema važećem pravilniku Hrvatskog judo saveza. U kategorijama s četiri i manje natjecatelja borbe se odvijaju po sustavu 'svatko sa svakim'. Poluge i gušenja može raditi samo uzrast mlađih kadeta i ml. kadetkinja do 16 godina.

Za djecu do 10 godina te za mlađe dječake i djevojčice do 12 godina borbe će trajati minutu i pol, za dječake i djevojčice dvije minute, a za mlađe kadete i mlađe kadetkinje do 16 godina tri minute. Borbe će se bodovati prema pravilniku HJS-a (8-5-3-3), u kategoriji sa dva natjecatelja bodovanje 4-2,5.

Za pobjednika u svakoj kategoriji biti će dodijeljene medalje (zlato, srebro i dvije bronce), a najboljim ekipama pripast će pehar.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist