Sport

U subotu prvenstvo Županije u judu

U Dubrovniku se u subotu, 11. svibnja u organizaciji Judo kluba Dubrovnik 1966. održava 4. Otvoreno prvenstvo Dubrovačko-neretvanske u judu.

U sportskoj dvorani u Gospinom polju očekuje se oko 120 judoka, koji će se natjecati u težinskim kategorijama u četiri uzrasta: djeca do 10 godina (2004./2005.), mlađi dječaci i djevojčice (2002./2003.), dječaci i djevojčice (2000./2001.) i mlađi kadeti i kadetkinje (1998./1999.).

Svečano otvaranje natjecanja i eliminacijske borbe zaključno s trećim mjestom održat će se od 10.30 sati, a potom i finalne borbe te proglašenje pobjednika po kategorijama.

Turnir će se održati po KOO sustavu s dvostrukim repasažem prema važećem pravilniku Hrvatskog judo saveza. U kategorijama s četiri i manje natjecatelja borbe se odvijaju po sustavu 'svatko sa svakim'. Poluge i gušenja može raditi samo uzrast mlađih kadeta i ml. kadetkinja do 16 godina.

Za djecu do 10 godina te za mlađe dječake i djevojčice do 12 godina borbe će trajati minutu i pol, za dječake i djevojčice dvije minute, a za mlađe kadete i mlađe kadetkinje do 16 godina tri minute. Borbe će se bodovati prema pravilniku HJS-a (8-5-3-3), u kategoriji sa dva natjecatelja bodovanje 4-2,5.

Za pobjednika u svakoj kategoriji biti će dodijeljene medalje (zlato, srebro i dvije bronce), a najboljim ekipama pripast će pehar.

Pročitajte još

START U OREBIĆU Jubilarna 40. Južnodalmatinska regata

Dulist

NEPISANI PRVAK Iz Raguse oštro: Sačuvaj nas Bože HKS-a i njihova poštenja!

Dulist

LOŠE VIJESTI S ‘BUYRUMPLATZA’ Ništa od spektakla u Gružu, otkazuje se Dubrovnik kup!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija