Grad

U subotu poznata alfa i omega dubrovačkog HDZ-a

U subotu poznata alfa i omega dubrovačkog HDZ-a

Tek nekoliko dana dijeli nas od subotnje izborne skupštine dubrovačkog HDZ-a, no javnost je još uvijek uskraćena za točna imena kandidata koji će se boriti za prijestolje koje je 15 godina suvereno držala Dubravka Šuica.

Naime, prema proceduri svaki kandidat mora 1. ožujka predati 20 potpisa izaslanika temeljnih ogranaka stranke, mladeži HDZ-a, te Zajednice žena Katarina Zrinski. Prema saznanjima DuLista, kako smo već i ranije pisali, najizgledniji kandidati su Sanja Putica te Mato Franković, a inicijalni razgovori sa dijelom izaslanika navodno su već odrađeni. Ipak, čini se kako će sve do zadnje sekunde ostati upitno tko će predati papire na subotnjoj skupštini.
-Ne znam još – kratko nam je odgovorio je povjerenik HDZ-a Antun Kisić na naš upit o tome zna li tko prikuplja potrebne potpise, a naš ponovni upit odgovorio je kako naslućuje tko bi mogao, ali kako formalno ne zna ništa.

Zavjet šutnje

– Do izborne skupštine ne bih ništa govorila. Mislim da HDZ ide u dobrom pravcu i kako će iz svega izaći jači – odgovorila nam je Putica na naš upit, koja nam je pak nedavno na isto pitanje rekla kako to ne može ni potvrditi ni demantirati. Sličnu retoriku ima i Mato Franković.
-Nisam u procesu prikupljanja ničega još. Ako budem prikupljao potpise obavijestit ću izaslanike, ali zasada nemam komentara – rekao nam je pak Franković te naglasio kako je tu prvenstveno riječ o stvarima koji se događaju unutar stranke.
Podsjetimo, Putica kao nepuča bivše šefice dubrovačkog HDZ-a i prije se spominjala kao jedna od najizglednijih opcija, a zanimljivo je kako njih dvije imaju i vrlo sličan životni put. Obje su tako po zanimanju rofesorice, Šuica je četiri godine bila ravnateljica Gimnazije, dok je Putica trenutno na čelu te obrazovne ustanove, a obje im je zajednički motor pokretač jaka ambicija. Putica također uživa potporu dijela vrha stranke, što bi se moglo pokazati presudno u ovom slučaju.
S druge strane Franković kao HDZ-ov mladi lav prvi je čovjek ACI marine u Komolcu i uživa veliku potporu ‘županijske struje’ HDZ-a, u prvom redu Nikole Dobroslavića i Frana Matušića. Iza njega su odlični poslovni rezultati, a njegov let ka vrhu potpomognut je i izvrsnim izbornim rezultatima koje je župan ostvario na nedavnim izborima. Hoće li to Frankoviću biti dovoljno tek treba vidjeti.

Dnevni red izborne skupštine

1. Usvajanje Poslovnika Izborne skupštine
2. Izbor radnih tijela:

a/ zapisničara
b/ dva ovjerovitelja zapisnika
c/ povjerenstvo za utvrđivanje broja nazočnih izaslanika (3 do 5 članova)
d/ izborno povjerenstvo (5 do 9 članova)
3. Izvještaj predsjednika povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a o dosadašnjem radu
4. Pozdrav gostiju
5. Rasprava o izvještaju
6. Izvještaj povjerenstva za utvrđivanje broja nazočnih izaslanika
7. Izvještaj blagajnika gradske organizacije HDZ-a
8. Utvrđivanje liste kandidata
a/ za predsjednika gradskog odbora
b/ za članove gradskog odbora HDZ-a
c/ za članove nadzornog odbora
9. Obraćanje kandidata za predsjednika
10. Izbor
a/ za predsjednika gradskog odbora
b/ za članove gradskog odbora HDZ-a
c/ za članove nadzornog odbora
11. Izvještaj Izbornog povjerenstva o rezultatima glasovanja
a/ za predsjednika gradskog odbora
b/ za članove gradskog odbora HDZ-a
c/ za članove nadzornog odbora
12. Usvajanje izvještaja Izbornog povjerenstva
13. Proglašavanje izabranih
a/ za predsjednika gradskog odbora
b/ za članove gradskog odbora HDZ-a
c/ za članove nadzornog odbora
14. Zaključivanje rada Skupštine
15. Himna “Bože čuvaj Hrvatsku”

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist