Kultura

U subotu Međunarodni dan i Europska noć muzeja

U subotu Međunarodni dan i Europska noć muzeja

Dubrovački muzeji i Umjetnička galerija Dubrovnik pridružit će se muzejima cijelog svijeta u obilježavanju Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja.

Tom prigodom Dubrovački muzeji su pripremili poseban program za svoje posjetitelje. U subotu u 12 sati u Kneževom dvoru bit će predstavljen Zbornik Dubrovačkih muzeja 2. Na predstavljanju Zbornika će govoriti Pavica Vilać, ravnateljica Dubrovačkih muzeja, akademik Radoslav Tomić, dr. sc. Vinicije B. Lupis i dr. sc. Vedrana Gjukić-Bender.

U 17 sati u Kneževom dvoru bit će organizirana pričalica „Kaciga ilirskog ratnika“. Naime, u sklopu muzejske edukativne radionice MUZEJSKE PRIČALICE, održat će se posljednja ovogodišnja priča o rijetkom nalazu kacige ilirskog ratnika koju je u 5. i 4. st. pr. Kr. nosila ilirska aristokracija kao dio obrambenog naoružanja. Zahvaljujući novim tehnologijama, kacigu je bilo moguće rekonstruirati. Priča je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima, ali i svim zainteresiranim građanima.

Od 18 Dubrovački muzeji za sve posjetitelje produžili su radno vrijeme i organizirali stručno vodstvo po svim muzejskim prostorima.  

Na Međunarodni dan muzeja i Europsku noć muzeja svi posjetitelji imaju jedinstvenu priliku kupiti suvenire Dubrovačkih muzeja po cijenama umanjenim za 20 posto.

Umjetnička galerija Dubrovnik i Galerija Dulčić Masle Pultiika bit će pak otvorene do 22 sata, a ulaz je besplatan. U UGD-u od 9 do 22 sata može se pogledati izložba svjetski poznatog suvremenog američkog fotografa Roberta Farbera pod nazivom „Putovanja kroz raspoloženja“ kao i izložba „Putovanje bez plana“ suvremenog portugalskog arhitekta Alvara Size. 

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist