Politika

U subotu maratonska sjednica Gradskog vijeća

U subotu maratonska sjednica Gradskog vijeća

Četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održat će se u subotu, 30. studenoga 2013. godine s početkom u 10.00 sati.

Bit će to još jedna u nizu maratonska sjednica GV-a, jer je najavljeno ni više ni manje nego 61. Točka dnevnog reda.

Tako će se na dnevnom redu naći Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2013. godinu, Prijedlog proračuna Grada Dubrovnika za 2014. godinu. Prijedlog odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2014. godinu.

Proračuna za 2014. Kako je najavljeno iznosit će 426 milijuna kuna.

Uz dopunu odluke o komunalnoj naknadi i doprinosu zanimljivo je spomenuti  kako  će vijećnici raspravljati i o Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu. Predloženim izmjenama i dopunama Odluke uvodi se Povjerenstvo za praćenja rada autotaksi prijevoznika. Cijene se povećavaju sa dosadašnjih 25 kn za start na 27 kn, kako i cijena po kilometru sa dosadašnjih 8 kuna na 9 kuna po kilometru. Za domaće stanovništvo uvodi se popust od 50 %. Zaključno valja spomenuti i digitalizaciju sustava naplate, odnosno fiskalizaciju kako je posebnim zakonima i propisano.

Uz imenovanje Žeoljka Raguža za načelnika Stožera zaštite i spašavanja, vijećnici će raspravljati i o imenovanju članova Upravnog vijeća Javne ustanove u kulturi Kinematografi Dubrovnik, Upravnog vijeća Javne ustanove u kulturi Folklorni ansambl Linđo, Upravnog vijeća Javne ustanove u kulturi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Upravnog vijeća Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre, Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum te Upravnog vijeća Športskih objekata Dubrovnik.

Pred vijećnicima naći će se i Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja/ice Dubrovačkih knjižnica, Prijedlog rješenja o razrješenju Frane Čizmića v. d. ravnatelja Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik te Prijedlog rješenja o imenovanju v.d. ravnatelja/ice Prirodoslovnog muzeja.

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist