Natrag
23.4.2018 04:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Stonu festival puhačkih orkestara

15.7.2012 @ 17:10 Baldo Marunčić Vaše vijesti
5;5

Podijelite:

U organizaciji HKUD Stoviš Ston, Glazbe Ston,Općine Ston i stonske turističke zajednice od 12. do 15. srpnja u Stonu se održao 2. Međunarodni festival puhačkih orkestara Ston 2012..

Središnji događaj manifestacije koja promiče sviranje u puhačkim orkestrima, uspostavlja kontakte s drugim orkestrima i uveseljava ljubitelje glazbe, održana je u petak, 14. srpnja kada su se mimohodom kroz Ston i nastupom na placi predstavili orkestri Mengeška godba iz Slovenije, Gradska glazba Petrinja, Gradska glazba Metković te domaći orkestar Glazba Ston.

Potom je usijedilo veličanstveno formiranje velikog združenog orkestra od oko dvjesto glazbenika na prostoru place Ston.
 
Međusobno izmiješani glazbenici zajednički su izveli skladbe prema izboru pojedinih orkestara, za koje smatraju da najbolje predstavljaju njihovu zemlju ili regiju. Po završetku koncerta organizirana je zajednička večera i druženje.
 
Svojim su gostima stonski glazbenici za kraj Festivala pripremili i uspomenu u obliku zahvalnice i stonskih suvenira, a dodjeljena su i priznanja svim članovima Glazbe Ston koji u radu društva aktivno sudjeljuju više od 30 godina.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana