Natrag
24.6.2018 02:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

U što nam se ovo Grad pretvorio?

26.6.2012 @ 0:44 Baldo Marunčić Aktualno
4;4

Podijelite:

Evo sad se i riga po ulicama! Tako je počeo mail naš sugrađanin koji nam je večeras poslao par slika nereda koji je zagospodario povjesnom jezgrom.

– Ulice su prekrcane nekim neukusnim stalcima – promotivnim štafelajima, navodno. Ma to ne sliči na ništa. Ljudi samo što kompletne izloge ne montiraju na dno Straduna. S vrha ulice dovlače te štafelaje i samo što tuča ne izbije gdje će ko kojega montirat. A da ne govorim o stolovima, suncobranima, tendama. Sramota. Postali smo vašar. Razumijem ja da je ljeto. Jedva smo ga dočekali, ma ne zbog vrućine, nego da nam turisti ostave malo solada. Pa svi mi od njih živimo, ali što je previše, previše je. Gdje su odgovorni, što ne učine đir i vide što se događa. Niđe reda, ni načina. Da ti se zgadi uć u Grad – piše naš ogorčeni čitatelj, šaljući u prilogu par fotografija.

I doista, Grad nam izgleda očajno. Zašto? Teško ćemo dobiti taj odgovor. Jedno je sasvim sigurno, ovdje ne vlada briga, ali ni ljubav prema ovim našim mirima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana