Natrag
23.5.2018 20:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

U srijedu PRSA na Banjama

15.7.2012 @ 18:33 Baldo Marunčić dulist IN
5;5

Podijelite:

Eastwest Banje Beach club u srijedu 18. srpnja ugostit će četiri mlade dubrovačke umjetnice koje će našim sugrađanima, ali i posjetiteljima Grada predstaviti svoja djela. Modnom revijom koja će početi u 21 sat Art studio PRSA će predstaviti odjeću i modne dodatke.

Art studio PRSA posvećen je kreativnom neredu umjetničkog stvaralaštva. Četiri dubrovačke umjetnice odlučile su udružiti svoje potencijale i stvoriti prostor koji će biti dom mnogim idejama, raznolikim tehnikama i svakojakim eksperimentima mašte.

Petrunjela, Rhubin, Stephanie i Anamarija, prijateljice još od srednjoškolskih klupa, djelovale su pod utjecajem stalne težnje za slobodom umjetničkog izražaja iz kojeg je rođen studio koji kroz djela u njemu stvorena i izložena zrcali njihova znanja, stilove i iskustva u različitim umjetničkim područjima.   

P – Petrunjela Vuković – profesorica likovne kulture, završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Splitu. Radi u osnovnoj školi. Izlagala je na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi. Uz slikarstvo, bavi se ilustracijom slikovnica i knjiga, izradom nakita i šivanjem. U Art studiju PRSA izrađuje i predstavlja svoje slike, nakit, razglednice, igračke i torbe.
 
R – Rhubin Herceg magistrica je modnog dizajna, alumni Fakuleteta Modnog dizajna u Zagrebu. Kao samostalni umjetnik posvetila se projektima različitih karaktera, od ilustracija za dječje slikovnice, filmske šminke, nakita, fotografije i slično. Vrijeme u studiju provodi u izradi nakita i odjeće, slikarskih djela, raznih ukrasa za domaćinstvo i inih predmeta.

S – Stephanie Milina magistrica je dizajna interijera i ambalaže. Školovanje je završila u Milanu, a redovne posjete fakultetu dopunjavala je raznim tečajevima za oblikovanje kovina i drugih materijala. Voli stvarati rukama, istraživati ponašanje i primjenu raznih materijala, nalaziti solucije za probleme primjene određenog dizajna te se često posveti i stvaranju tradicionalnim likovnim tehnikama.

A – Anamarija Obradović akademska je slikarica, alumni Akademije likovnih umjetnosti u Splitu. Anamarija iza sebe ima niz uspješnih samostalnih i skupnih izložbi, te iskustvo u kazališnoj i filmskoj scenografiji. Studio koristi kao prostor za stvaranje umjetnina od različitih materijala, slikanje te izradu nakita i drugih modnih dodataka.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana