Grad

U srcu sezone odlagalište šuta u Gradu!

U srcu sezone odlagalište šuta u Gradu!

Srce je sezone, a u povijesnoj jezgri možete vidjeti ni više ni manje nego šut odložen na ulazu i u samom igralištu na Pelinama podno Minčete, odakle ga osim prolaznika, lijepo mogu vidjeti i turisti u obilasku zidina.

A od 15. lipnja do 15. rujna zabranjeno je obavljanje građevinskih radova iskopa na području Grada Dubrovnika, osim onim investitorima koji su tražili dozvolu. Za ove radove na igralištu na Pelinama koje izvodi dubrovačka tvrtka Spegra d.o.o., dobivena je dozvola.

– Za predmetne radove ishođene su sve potrebne dozvole – kažu iz Grada. Radovi su počeli sredinom srpnja, a obuhvaćaju uklanjanje stare podloge i izvođenje novog izravnavajućeg sloja te postavljenje nove podloge. Očekivana ukupna vrijednost radova je oko 400.000 kuna. Nitko ne dvoji da je potrebno obnoviti igralište na Pelinama, ako ništa bar zbog ono malo djece koja još uvijek žive u povijesnoj jezgri i koja bi vrlo rado tamo zaigrala nogomet.

No ovi su se radovi ipak mogli odraditi malo ranije, prije početka sezone. Jer stanovnici i ovog dijela Grada iznajmljuju ljeti svoje apartmane gostima, a i dosta turista ljeti prođe preko Pelina misleći kako upravo ovim dijelom Grada mogu doći na zidine. Ili pak idu u obilazak kule Gornji ugao i nalazišta stare ljevaonice koja se nalazi točno ispod igrališta. No, od sredine srpnja, upravo zbog radova na igralištu, za posjetitelje je zatvorena obnovljena kula Gornji ugao i arheološko nalazište koje je Društvo prijatelja dubrovake starine otvorilo za javnost 2012. godine.

– Kula i nalazište zatvoreni su zbog opasnosti za posjetitelje koji ne mogu preko gradilišta ulaziti u taj muzej. Čim budu završeni radovi na igralištu, Društvo će je ponovno otvoriti za javnost – rekao nam je tajnik Društva Niko Kapetanić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović