Kultura

U SRCU SEZONE Kako će Jelena zahtijevati tišinu istovremeno proizvodeći buku

U SRCU SEZONE Kako će Jelena zahtijevati tišinu istovremeno proizvodeći buku

Art radionica Lazareti od večeras kreće s programom ‘Grad je mrtav. Živio Grad! U srcu sezone’.

Riječ je o projektu koji će se u javnim prostorima u Gradu Dubrovniku realizirati kroz niz umjetničkih akcija i intervencija te site-specific radova kreiranih upravo za kontekst Dubrovnika u srcu turističke sezone; ujedno je i pokušaj igre suvremene umjetnosti sa suvremenim kontekstom Dubrovnika kao egzemplara turističke urbane ekonomije, koja uvelike utječe na načine korištenja i planiranja javnih gradskih prostora kao i na život svih stanovnika Grada.

Program se realizira i tijekom godine kroz niz radionica, predavanja, okruglih stolova, izložbi i sl. Namijenjen je svima zainteresiranima, a prije svega slučajnim prolaznicima te je ujedno pokušaj izlaska, tj. povratka suvremene umjetnosti u javne gradske prostore Dubrovnika i izlazak iz namjenskih prostora galerija i muzeja.

Tako će večeras, točno u ponoć na Stradunu svoj performans izvesti Jelena Topić. Jelena je poznata kao djevojka koja je 31 dan nepomično stajala i šutjela na trgu u Prijedoru, a u Dubrovniku će izvesti performans u kojem će paradoksalno zahtijevati tišinu, istovremeno proizvodeći buku.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist