Županija

U SRCU EUROPSKE UNIJE 28 mladih iz županije na stručnoj praksi u Bruxellesu

U SRCU EUROPSKE UNIJE 28 mladih iz županije na stručnoj praksi u Bruxellesu

Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije već osmu godinu zaredom provodi program stručne prakse. Ovogodišnji program započeo je u rujnu te će uključivati 28 mladih iz Dubovačko-neretvanske županije.

Stažiranje u Predstavničkom uredu prilika je za učenje o europskim institucijama i donošenju odluka na međunarodnoj razini, stvaranju poznanstava i prijateljstava te život u multikulturnom okruženju u srcu Europske unije.

Sudionici stručne prakse sudjeluju na brojnim konferencijama i radionicama o najvažnijim pitanjima Unije te se imaju priliku upoznati s mogućnostima koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici Europske unije.

Dubrovačko-neretvanska županija surađuje i s tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku – Sveučilištem u Dubrovniku, Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnim Sveučilištem LIBERTAS, čiji studenti su temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji, također jedni od polaznika.

Kroz ovogodišnji program, ostvarena je suradnja i s Hercegovačko-neretvanskim kantonom čiji će predstavnici također boravili na dvotjednom programu u Bruxellesu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist