Aktualno

U Španjolskoj izvanredno stanje zbog koronavirusa, u Italiji broj umrlih manji nego jučer

U Španjolskoj izvanredno stanje zbog koronavirusa, u Italiji broj umrlih manji nego jučer

Španjolska je postala najnoviji epicentar pandemije koronavirusa. Potvrđeno je 6023 slučaja, a 191 osobe su umrle. Do sada su u karanteni bila četiri grada u Kataloniji, no nagli porast potvrđenih slučajeva doveo je do proglašenja izvanrednog stanja u cijeloj zemlji.

Španjolske vlasti pripremaju proglašavanje karantene u cijeloj zemlji, piše WSBTV. Više od 46 milijuna građana bit će pod strogim ograničenjima, a iz kuća će smjeti samo u hitnim slučajevima i po hranu, donosi Dnevnik.hr.

Iz Italije pak stižu bolje vijesti. Naime, u ovoj zemlji opada broj umrlih od koronavirusa nakon što je danima rapidno rastao. Tako je talijansko ministarstvo zdravstva u 18 sati objavilo brojku zaraženih osoba. Brojka se popela na 21.157 zaraženih, od toga je umrlo njih 1441 (jučer 175). U Italiji je, od početka epidemije korona virusa, 21.157 ljudi oboljelo (3,497 više nego jučer). Od toga je 1.441 (+175 jučer) umrlo, a 1.966 (+527 jučer) se oporavilo; bolesnika na intenzivnoj je 1.518 (+190). Trenutno ima 17.750 zaraženih.

Podsjetimo, jučer je bio najgori dan za Italiju od početka epidemije. U samo jednom danu umrlo je u petak 250 ljudi.

– Italija je bila prva nacija u Europi koja je tako teško pogođena. No, nadam se da to znači i da će Italija biti prva koja će ostaviti krizu iza sebe – rekao je premijer Luigi Di Maio, pišu 24 sata.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist