Kultura

U ‘Slikama s izložbe’ uživat ćemo i u listopadu

U 'Slikama s izložbe' uživat ćemo i u listopadu

Umjetnička galerija Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i udruga Sve ostalo je glazba (The Rest is Music Organization) nastavljaju uspješnu suradnju u sklopu projekta Kulturnog turizma.

Riječ je o kreativnom programu udruge Sve ostalo je glazba nazvanom „Slike s izložbe“ koji je nadahnut likovnim stvaralaštvom. Glazbene matineje „Slike s izložbe“ izvodit će se 6., 13. i 20. listopada i to uvijek u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Program je osmislila udruga Sve ostalo je glazba, a partneri na projektu su Grad Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

Program Slike s izložbe osmišljen je prema istoimenom ostvarenju ruskog skladatelja Modesta Musorgskog.

Popularna suita, originalno pisana za klavir, predstavlja imaginarni obilazak izložbe slika i glazbom izražava doživljaje promatrača. Na tragu raskoši boja mediteranskog pejsaža i stvaralaštva trojice istaknutih hrvatskih slikara kojima je posvećeno ovo mjesto, izvodi se program sastavljen od djela istaknutih hrvatskih i inozemnih skladatelja, koji je snažno obojen zvukom i ugođajem stalnog postava Galerije. Autorica koncepta programa je pijanistica Ivana Jelača koja izvodi program glazbenih matineja s kolegicom Nastajom Palčok, violončelo.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist