Zanimljivosti

U rujnu radovi na projektu od 406 milijuna kuna

Luka Ploče uskoro će započeti s Projektom integracije trgovine i transporta, koji je zamišljen kao investicijska cjelina koja će Luku unaprijediti u moderni logistički centar.

Nakon izvršenog međunarodnog natječaja iz 2012. započeli su radovi na Projektu izgradnje terminala za rasute terete, čija je vrijednost procijenjena na 406 milijuna kuna. Nakon spora s Izvođačem (poslovna udruga CYES i Viadukt), tijek projekta je vraćen u redovito stanje, a terminski plan je prilagođen na način da se kompenziraju kašnjenja i projekt završi u početno predviđenom roku.

Radi izrazite složenosti projekta Svjetska banka za obnovu i razvitak sugerirala je angažman stručne podrške za vođenje i koordinaciju aktivnosti u sklopu projekta te je Lučka uprava angažirala voditelja projekta, Sinišu Radakovića, s dugogodišnjim iskustvom i izuzetnim referencama na projektima ove vrste.

Postupak za izbor izvođača za Projekt izgradnje ulaznog kompleksa je pri kraju. Nakon što je izvršena ocjena ponuda te donesena odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, JV Mucić, Viadukt i GK grupa, sklapanje ugovora očekuje se početkom kolovoza, dok je početak radova planiran u rujnu, a završetak izgradnje do kraja 2014. U tijeku je i natječajna procedura za izbor Nadzora radova, a uskoro se očekuje i ishođenje
građevinske dozvole.

Na ulaganja Lučke uprave u infrastrukturu nadovezat će se ulaganja koncesionara u nadgradnju i opremu.

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija