Natrag
20.4.2019 04:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

U ronjenju na Pelješcu teže stradao 13-godišnji Rus, ocu prekršajna prijava

13.8.2014 @ 15:54 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Otac i sin, ruski državljani, doživjeli su ovog utorka nesreću prilikom izrona u moru nedaleko Pelješca.

Dojava o nesreći stigla je od zapovjednika jahte ‘Mistique’, britanske zastave, a potom je pokrenuta akcija za hitan medicinski transport stradalih ronioca.

Zapovjedniku jahte Središnjica za spašavanje je naložila da odmah obavi transport ozlijeđenih do mjesta Žuljane, odakle su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći dalje prevezli u barokomoru u mjesto Igalo u Crnoj Gori, budući da barokomora u Dubrovniku nije osposobljena primiti u obradu više stradalnika istovremeno, javljaju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

O događaju je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik čiji su djelatnici utvrdili da se nesreća dogodila jučer iza 14 sati na poziciji nedaleko poluotoka Pelješac gdje su britanskom jahtom doplovili otac i sin, obojica ruski državljani, te su krenuli u ronjenje sa bocama.
Na dubini od oko 30 metara osjetili su određene teškoće zbog čega su izronili bez obavljene dekompresije što je uzrokovalo teže ozlijeđivanje ruskoga dječaka, 13-godišnjeg N.S.

– Djelatnici dubrovačke Kapetanije uvidom u dokumentaciju utvrdili su da oboje ruskih ronioca imaju valjana uvjerenja o osposobljenosti za ronjenje, međutim nisu ishodovali odobrenje za individualno ronjenje, što je propisano Pravilnikom i Pomorskim zakonikom, stoga je Kapetanija protiv oca, koji se s djetetom upustio u samostalno ronjenje, uložila zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Vijesti o stanju stradaloga ruskoga dječaka sa liječenja u Crnoj Gori za sada nema – javljaju iz Ministarstva.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana