Aktualno

U RIJECI Testira se novih pet uzoraka zbog sumnje na koronavirus

Iz Klinike za infektivne bolesti, KBC-a Rijeka stižu uzorci za još pet bolesnika. Tijekom noći će biti testirani uzorci bolesnika iz Rijeke i dva bolesnika koja su poslije podne hospitalizirana u našoj Klinici – poručili su iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević nakon što su objavili rezultate šest uzoraka koje su testirali na koronavirus, a koji su izišli negativni. Inače, Vlada Republike Hrvatske uputila je priopćenje s detaljnim mjerama koje se poduzimaju. Ističu tako kako u ovom trenutku u Hrvatskoj još nema zabilježenih slučajev koronavirusa, ali da se bez obzira na to poduzimaju sve potrebne mjere, uključujući veći stupanj pripravnosti svih službi i zdravstveni nadzor za osobe koje dolaze iz Kine, Južne Koreje i zahvaćenih područja Italije.

-Sustav je spreman i nema mjesta panici, pogotovo imajući na umu da je u preko 80% slučajeva klinička slika bolesti uzrokovane korona virusom blaga – ističu iz Vlade.

Detaljnije o svim mjerama koje se poduzimaju možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

U Italiji preminulo 540 osoba, u Austriji već četvrti dan više oporavljenih nego zaraženih

Dulist

JAVLJAJU IZ SANITATA Gruška placa ipak neće biti otvorena

Dulist

PRODULJENO RADNO VRIJEME Butige u četvrtak, petak i subotu rade od 7 do 20 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija