Crna kronika

U prvih deset mjeseci zaplijenjena 464 kilograma ‘trave’

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se ‘Mjesec borbe protiv ovisnosti’ u sklopu kojeg će policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

Tako će se, samostalno i uz partnere, održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama, postaviti informativni štandovi i pojačano djelovati kroz uličnu redukciju na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

U prvih 10 mjeseci 2019. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 287 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga i 946 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirane su 1033 zapljene različitih oblika droga, a zaplijenjena su čak 464 kilograma marihuane, preko kilogram amphetamina i gotovo 5 tisuća komada lijekova koje se nalaze na popisu droga.

Pored edukacija pojačat će se aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu, aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga, kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću maloljetnicima i poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Gradu Dubrovniku i Gradu Metkoviću.

Pročitajte još

VIDEO Požar iznad Stare Čajkovice lokaliziran

Dulist

Policija ispisala skoro 800 kazni, više od pola zbog ‘gasiranja’

Dulist

[VIDEO] Buknuo je požar na Gorici sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija