Crna kronika

U prvih deset mjeseci zaplijenjena 464 kilograma ‘trave’

U prvih deset mjeseci zaplijenjena 464 kilograma 'trave'

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se ‘Mjesec borbe protiv ovisnosti’ u sklopu kojeg će policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

Tako će se, samostalno i uz partnere, održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama, postaviti informativni štandovi i pojačano djelovati kroz uličnu redukciju na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

U prvih 10 mjeseci 2019. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 287 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga i 946 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirane su 1033 zapljene različitih oblika droga, a zaplijenjena su čak 464 kilograma marihuane, preko kilogram amphetamina i gotovo 5 tisuća komada lijekova koje se nalaze na popisu droga.

Pored edukacija pojačat će se aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu, aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga, kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću maloljetnicima i poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Gradu Dubrovniku i Gradu Metkoviću.

Pročitajte još

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist