Crna kronika

U proteklom tjednu čak 14 prometnih nesreća!

Prometna nesreća

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća. Tri osobe su teže, a 12 ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su ukupno 577 mjera, od čega izdvajamo 172 zbog prekoračenja brzine i deset zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključen 21 vozač i devet vozila.   

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 24.svibnja, oko 17 sati i 10 minuta, u Ulici Kardinala Stepinca u Dubrovniku, jedna osoba je teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Naime, 18-godišnjak je upravljao automobilom, zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera kada je prednjim lijevim dijelom vozila udario u automobil, dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 48-godišnjakinja. U ovoj prometnoj nesreći 48-godišnja vozačica je teže ozlijeđena i zadržana je na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je 18-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

U subotu, 25. svibnja, oko 21 sat i 30 minuta, na cesti između Stona i Zaton Dola, 19-godišnjak je upravljao motociklom, splitskih registracijskih oznaka, kada je izgubio nadzor nad motociklom, sletio van kolnika i udario u stablo. Vozač motocikla je teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Najveća koncentracija alkohola od 2,46 g/kg izmjerena je u nedjelju, 26. svibnja, oko 4 sata, u Metkoviću, kod 32-godišnjaka koji je upravljao automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka. Vozač je doveden u prostorije policije, a potom uz optužni prijedlog u Prekršajni sud u Metkoviću.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist