DuList IN

U prodaji ulaznice za Festival Aklapela

U prodaji ulaznice za Festival Aklapela

Ulaznice za 2. Festival AKLAPELA u prodaji su od 25. ožujka u agenciji Dubrovnik PartneR (Vukovarska 26), Turističkoj zajednici na Pilama i na internetskoj stranici www.ulaznice.hr.

Ulaznice se prodavaju po cijeni od 50 i 70 kuna za pojedinačnu izvedbu ili paket ulaznica za obje večeri po cijeni od 85 i 120 kuna. Sve informacije dostupne su na broj telefona 020/448-180.
 
Podsjetimo, drugo izdanje Festivala AKLAPELA održat će se od 5. do 7. travnja i to koncertima 5. i 6. travnja u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati, a u nedjelju, 7. travnja u Dominikanskom samostanu na rasporedu je koncert sakralne glazbe na poklon gradu, s početkom u 12 sati.

AKLAPELA  je festival koji njeguje isključivo acapella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu prošle godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Umjetnički voditelj festivala, maestro Joško Ćaleta, odabrao je ukupno 12 klapa, 7 muških i 5 ženskih klapa koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem.

AKLAPELA će ove godine ugostiti ženske klape: FA Linđo (dubrovačko područje), Neverin (splitsko-kaštelansko područje), Čuvite (srednjedalmatinski otoci), Ćakulone i Dišpet (zagrebačko područje), te muške klape: Subrenum i Kaše (dubrovačko područje), Cambi (splitsko područje), Bunari (šibensko područje), Kaleta (zadarsko područje), Kumpanji (južnodalmatinski otoci) i Grdelin (zagrebačko područje).

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist