Natrag
25.4.2018 12:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Pridvorju otvoren Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala

23.10.2017 @ 17:17 Dulist Županija
27;27

Podijelite:

Posljednjeg dana programa proslave Dana općine i 25. godišnjice oslobođenja u nedjelju, u Franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju je otvoren Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala, a time je službeno i završila proslava.

Podsjetimo, program proslave počeo u srijedu 18. listopada u Cavtatu kada su brodom ”Karaka” uplovili pripadnici Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik ’91, nakon čega je uslijedilo prigodno druženje s građanima.

U četvrtak 19. listopada u Domu kulture u Cavtatu otvorena je izložba ratnih fotografija autora Toma Žanetića, a u petak 20. listopada na Trgu dr. Franja Tuđmana upriličeno je postrojavanje Tehničkog zbora oružanih snaga Republike Hrvatske. Isti dan održan je i Mimohod sudionika oslobođenja Konavala i njihovo postrojavanje na Trgu dr. Franja Tuđmana te polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz bistu prvog hrvatskog predsjednika. Navečer istog dana otvorena je izložba ratnih fotografija u Domu kulture u Cavtatu, a potom je održan okrugli stol sudionika oslobodilačke operacije u Domu kulture.

Na Dan općine Konavle, u subotu 21. listopada, održano je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika ‘Konavoska mati’ te na Vojskom dolu uz spomenik hrvatskom vitezu Matu Golubiću. U Župnoj crkvi sv. Jurja služena je sveta misa za poginule hrvatske branitelje, a u Dubravci kod križa i crkvice sv. Barbare upriličeno je također polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Polaganje cvijeća i paljenje svijeća upriličeno je i nešto kasnije istog dana uz bistu generala Janka Bobetka, a potom je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konave u sportskoj dvorani OŠ Gruda.

Tekst i foto: Općina Konavle

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana