Grad

U POSJEDU SMO GRAĐEVINSKE DOZVOLE Vlahušić dao suglasnosti za gradnju marine!

U POSJEDU SMO GRAĐEVINSKE DOZVOLE Vlahušić dao suglasnosti za gradnju marine!

Iako je gradonačelnik Andro Vlahušić pokušao uvjeriti dubrovačku javnost kako Franjo Pašalić za početak radova na izgradnji Marine Gruž nema nikakvu suglasnost Grada Dubrovnika, pobija ga Građevinska dozvola koja je u posjedu DuLista.

Naime, iz Građevinske dozvole izdane 12. listopada ove godine vidljivo je kako je investitor gruške marine, tvrtka Laguna Trade d.o.o. Franja Pašalića nadležnom Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja u zahtjevu za izdavanje Građevinske dozvole priložio čak dvije suglasnost Grada Dubrovnika!

Između ostalog, potvrdu glavnog projekta koju je izdao Upravni odjel za promet, stanogradnju i razvojne projekte, te suglasnost za izgradnju dijela kolnog pristupa za vozila preko postojećeg (kontaktnog) nasipa između ulice Lapadska obala i platoa marine.

Time su pobijene sve Vlahušićeve izjave izgovorene 12. listopada za govornicom Gradskog vijeća, a što je DuListu već prošlog tjedna potvrdio i sam Pašalić. Nažalost, građevinskom dozvolom je potvrđeno kako investitor, dakle Franjo Pašalić, nema obvezu sudjelovati u rekonstrukciji Lapadske obale.

– Gospodin Pašalić nema nikakvu suglasnost Grada i od Grada nije dobio ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu. Niti je podnio zahtjev za uplatu komunalnog doprinosa za marinu – izjavio je Andro Vlahušić, dodavši kako je Pašalićev zadatak i urediti obalu na koncesioniranom području.

– Odgovorno tvrdim kako se obalna linija nalazi u obuhvatu koncesije i Grad Dubrovnik je neće raditi. Pašalićeva je obveza kao koncesionara da napravi obalu od Ekonomskog fakulteta pa sve do Orsana – kazao je s govornice Gradskog vijeća Vlahušić.

No, Pašalića zapravo ništa ne obvezuje na uređenje obale, što je DuListu prošlog tjedna rekao i Ante Kačić, odvjetnik Franja Pašalića.

– Ne postoji nijedan dokument kojim bi bila ugovorena obveza takve vrste na bilo čijoj strani. O tome nema riječi u koncesiji. Ta koncesija je javno dostupna i sve se može provjeriti. Ne znam je li bilo ikakvih dogovora o tome – kazao nam je odvjetnik Ante Kačić.

Na kraju svakako treba istaknuti kako je gradonačelnik Andro Vlahušić nebrojeno puta isticao kako se očekuje da će koncesionar za grušku marinu sudjelovati u rekonstrukciji Lapadske obale, koja, iako je u katastrofalnom stanju, do danas nije uređena jer se čekala gradnja marine. No, očito takvu obvezu investitoru ničim nije uvjetovao.

građevinska dozvola

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist