Aktualno

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Europska unija (Shutterstock Images LLC)

Točno u ponoć počinje izborna šutnja koja traje do 19 sati 26. svibnja. Naime, hrvatski građani u nedjelju 26. svibnja izlaze biraju članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Prema priopćenju Državnog izbornog povjerenstva, u vrijeme izborne šutnje zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua te navođenje izjava ili pisanih djela izbornih sudionika.
Državno izborno povjerenstvo upozorava da su za povredu izborne šutnje člankom 78. Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske propisane novčane kazne za fizičke osobe, kandidate, pravne osobe te za odgovorne osobe u pravnim osobama.

Cijelo priopćenje DIP-a o obvezi poštivanja izborne šutnje pročitajte na poveznici ispod teksta.

priopcenje_o_obvezi_postivanja_izborne_sutnje

Pročitajte još

Kakvo nam se vrijeme sprema idući tjedan?

Dulist

Tko je prošetao Stradunom za žene u nerazvijenim zemljama?

Dulist

UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA Procesija sa svijećama i blagoslov barki u Gružu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija