Kultura

U ponedjeljak premijera predstave “Braća Karamazovi”

U ponedjeljak premijera predstave "Braća Karamazovi"

Premijera predstave „Braća Karamazovi“ u Kazalištu Marina Držića održat će se u ponedjeljak, 10. lipnja, u 20 sati.

Najveće djelo besmrtnog ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog bit će izvedeno u režiji makedonskog redatelja Dejana Projkovskog. Scenograf je Vlado Gjoreski, skladatelj Goran Trajkoski, kostimograf Željko Nosić, dok je dramatizaciju napravio Andrej Hieng.

U predstavi igraju Frane Perišin, Branimir Vidić Flika, Trpimir Jurkić, Mijo Jurišić, Vladimir Posavec Tušek, Edi Jertec, Zdeslav Čotić, Boris Matić, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Helena Kovačić, Izmira Brautović i Mirej Stanić te djevojački zbor „Amorete“ s voditeljicom Majom Marušić.

– Vječno je pitanje ljudskosti i što to znači 'biti Karamazov', a na njega zapravo može odgovoriti samo svak za sebe kada pogled vlastiti odraz unutar duše koja se presijava kao glatka površina ogledala. Filozofsko pitanje koje se bavi unutarnjim i vanjskim bićem čovjeka koji neprestano istražuje svoje postojanje, moral, Boga, te iskupljenje pred istim. Fjodor Karamazov i njegova tri sina u sebi nose različite osobnosti i ljudska obilježja duše. Intelektualac Ivan, razvratni časnik Dmitrij i pobožni Aljoša imaju različite životne priče i karakter koji se bori s voljom svog oca Fjodora – stoji u najavi predstave.

Reprize predstave zakazane su za 11., 12. i 13. lipnja u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervirati na broj telefona 321-088 ili na e-mail kmd.blagajna@gmail.com.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist