Kultura

Predstavljanje knjige ‘Sjahali kićeni svatovi’ Stanislava Vukorepa   

Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku poziva na predstavljanje nove knjige ‘Sjahali kićeni svatovi’ dugogodišnjeg čuvara baštine, povijesti i tradicije Stanislava Vukorepa koja će se održati u ponedjeljak, 1. srpnja s početkom u 20 sati u dvorani hotela ‘Petka’, nekadašnje kino ‘Gruž’.

Ovo je već peto predstavljanje do sada objavljenih knjiga Stanislava Vukorepa koje organizira Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku u sklopu svog redovnog programa, a knjigu će uz autora predstaviti kao moderator Vesna Slobođan,te  doc  dr sc Marinko Marić i prof Luka Šimunović. Važna je i napomena organizatora, za sve posjetitelje koji dođu na predstavljanje nove i vrijedne  Vukorepove knjige osiguran je parking u Luci Dubrovnik.

U svim svojim do sada objavljenim knjigama Stanislav Vukorep iscrpno se bavi istraživanjem povijesti, tradicije, navika i običaja, zapravo baštinom Južne ili Donje Hercegovine, a i puno šire, obuhvativši često i dubrovački kraj, kao što je bio slučaj sa njegovom izuzetno vrijednom i važnom knjigom ‘Pruge koje su život značile’. Slično je i u ovoj novoj Vukorepovoj knjizi, u kojoj je nakon godina istraživanja, bilješki i razgovora prikupio i sačuvao nekadašnje običaje i tradiciju pučkih svadbi, čime je iznova potvrdio svoj veliki osobni doprinos čuvanju tradicije i baštine kojoj je vrijedno posvetio sve svoje godine rada i istraživanja, na čemu mu svi trebamo biti iskreno zahvalni.

 

Pročitajte još

Zvijezda dizajna Mirko Ilić: I nakon 40 godina na svojim radovima vidim samo greške

Dulist.hr

‘IZA IGARA’ MARKA ERCEGOVIĆA Svaka fotografija je mali teatar

Dulist.hr

VELIKI INTERES PUBLIKE Dodatna izvedba ‘Balkanskog špijuna’ na 70. Igrama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija