Grad

U PONEDJELJAK Otvara se novi gradski vrtić ‘Put na more’

U PONEDJELJAK Otvara se novi gradski vrtić 'Put na more'

U ponedjeljak, 2. rujna na rasporedu je otvorenje dječjeg vrtića „Put na more“, na adresi Put na more 11 u Mokošici. Riječ je o novom gradskom vrtiću na području Mokošice gdje su se provedenom funkcionalnom adaptacijom stekli uvjeti za smještaj tri vrtićke i jedne jasličke grupe, sve prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe.

Otvaranjem novog vrtića u Mokošici do sada je u 2019. godini otvoreno 12 novih vrtićkih grupa, dok je u kolovozu pokrenut i postupak javne nabave za uređenje i dogradnju dječjeg vrtića u Zatonu, koji će dobiti još jednu vrtićku grupu. Značajan je to korak prema strateškom cilju ove gradske uprave – uvesti pedagoški standard u sve vrtiće te postići da za upis polaznika nema čekanja, odnosno stvoriti uvjete da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtićke ili jasličke programe

Vrtiće se nalazi na Put na more 11 u („Staroj“) Mokošici. Glavna zgrada je katnosti P + 1 +PK kapaciteta za jednu jasličku i tri vrtićke skupine. Radove 2.904.350,81 kuna adaptacije prostora izvela je tvrtka Tonikom d.o.o., dok je na opremanje prostora utrošeno 571.025,70 kuna, a što uz sav potreban namještaj i opremu za kuhinju, uključuje i igračke za unutarnje prostore te za vanjsko igralište. U prizemlju je smještena jaslička grupa s pripadajućim sanitarijama i garderobom. Na katu su dvije vrtićke skupine, također s pripadajućim sanitarijama i garderobom, dok je u potkrovlju uz sve prateće sadržaje smještena još jedna vrtićka grupa. Blagovaonica se nalazi u prizemlju gdje je uređena i priručna kuhinja kao i prostori za sanitarije i garderobu odgajatelja te sanitarni čvor za posjetitelje. Uz zgradu je postavljeno manje igralište te igraonica, a okolni prostor je uređen autohtonim zelenilom i raslinjem te predstavlja slobodne površine za igru djece.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist