Natrag
20.2.2019 00:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

U podne presuda Vlahušiću i Vićanu

18.12.2012 @ 8:14 Andrea Falkoni Račić Afera Šipan

Podijelite:

Danas točno u podne započinje završna rasprava pred sutkinjom Marijom Majić na Županijskom sudu u Splitu za tzv. aferu Šipan.

Nakon završne riječi očekuje se kako će sutkinja Majić optuženicima u ovom predmetu, dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću i nezavisnom gradskom vijećniku Peru Vićanu izreći presudu.

Vlahušića, podsjetimo, USKOK tereti za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki "Dubrovačkom primorje" Pera Vićana, protiv kojega je kao drugooptuženog optužnica podignuta zbog poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

Optužno vijeće Županijskoga suda u Splitu krajem studenoga 2011. potvrdilo je optužnicu protiv Vlahušića i Vićana koju je USKOK protiv njih podignuo u srpnju 2011. godine. Zatim je u veljači održano pripremno ročište, a suđenje je započelo krajem ožujka. Pred sutkinjom Majić svjedočio je cijeli niz svjedoka, između ostalih i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

Kako će presuditi sutkinja Majić bit će poznato dakle iza 12 sati.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana