DuList IN

U petak “Two nations, two generations”

U petak "Two nations, two generations"

Povodom završetka prve faze adaptacije kampusa, investicije ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna, Sveučilište u Dubrovniku od 11. svibnja do 2. lipnja pokreće prigodni zabavni-edukativni  program pod nazivom "Sveučilišno proljeće" tijekom kojeg će Dubrovčani i njihovi gosti imati priliku uživati u poznatim imenima jazz glazbene scene.

Prvo događanje u sklopu bogatog programa u prostoru Sveučilišnog kampusa je koncert "Two nations, two generations" koji će održati Karlheinz Miklin i prijatelji u petak, 11. svibnja 2012., s početkom u 20 sati. Ulaz na sva događanja u prostoru Sveučilišnog kampusa je besplatan.
 
Jazz trio Karlheinz Miklin iz Austrije i četvorica hrvatskih jazz glazbenika – Davor Dedić, Luka Žužić, Elvis Penava i Branko Sterpin izvest će u prostoru amfiteatra suvremene jazz skladbe.

U subotu su na rasporedu edukativne radionice s glazbenicima u amfiteatru središnje zgrade Kampusa. "Sveučilišno proljeće" nastavit će se 18. svibnja monodramom Zijaha Sokolovića, "CABAres, CABArei". Dan poslije, koncertom u amfiteatru, Sveučilišna klapa Kaše proslavit će svoju petu godišnjicu.

Ljubitelji jazza ponovno će doći na svoje u petak, 25. svibnja kada će amfiteatrom odjekivati jazz izvedbe Marka Tolje i njegovog Olja'zz banda. Posljednje u nizu događanja u sklopu "Sveučilišnog proljeća" je improvizacijski jazz koncert Amerikanca Toma Georgea s hrvatskim prijateljima.
 
– "Sveučilišno proljeće" donosi u Dubrovnik dašak jazza, dobre zabave i humora. Budite i vi dio ove sveučilišne zabave te od 11. svibnja do 2. lipnja uživajte u koncertima, predstavama i zabavnim radionicama – pozivaju sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist